Περίπτερο: Σχέση αγάπης με τους πελάτες αλλά και δυσκολίες στην καθημερινότητα
02/07/2019
Περίπτερο: Σχέση αγάπης με τους πελάτες αλλά και δυσκολίες στην καθημερινότητα
«Ένα λεπτό, περιπτερά, βουλιάζει στα βαθιά νερά το τελευταίο μου το πλοίο», έλεγε κάποτε ο αείμνηστος Στράτος Διονυσίου.
 
«Είχα ένα περιπτεράκι, Ανδρομάχης και Δαβάκη», τραγουδάει ο Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ για την «κόρη του περιπτερά» έγραφε στίχους ο Κώστας Μπίγαλης. 
 
Το περίπτερο καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του Έλληνα εδώ και αρκετές δεκαετίες.
 
Αποτελεί την πρώτη λύση, όταν θέλουμε να αγοράσουμε μικροπράγματα, από τσίχλες μέχρι αναψυκτικά και ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο μέρος για ανάγνωση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, που σχεδόν πάντα συνοδευόταν από την απαραίτητη κουβέντα. Πολύ πριν ανακαλυφθεί το διαδίκτυο και οι ιστοσελίδες.
 
Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τον περιπτερά της γειτονιάς μας, με το μικρό του όνομα, όπως κι εκείνος ξέρει πολύ καλά πλέον τον λόγο που θα τον επισκεφτούμε, φροντίζοντας να μας εξυπηρετήσει αμέσως.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.
 
Τα περίπτερα είναι από τις πλέον ευάλωτες «επιχειρήσεις» σε θέματα ασφάλειας.
 
Ώς προς τις συνθήκες εργασίας απλά αρκεί να πει κανείς πως βασικές ανάγκες όπως η τουαλέτα δεν καλύπτονται. Δεν υπάρχουν. Για τους άντρες είναι λίγο πιο εύκολο. Για τις γυναίκες όπως γίνεται κατανοητό, το θέμα αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο.
 
Αυτή η κατάσταση έχει ωθήσει πολλούς περιπτεράδες να αποφεύγουν ακόμα και να πιουν λίγο νερό και να προσπαθούν να προσαρμόσουν τις βιολογικές ανάγκες τους, στο εξαντλητικό ωράριό τους.
 
Το θέμα είναι πως λόγω των πολλών καθιστικών ωρών, με την πάροδο των ετών αναπτύσσονται πολλά μυοσκελετικά προβλήματα.
 
Εν κατακλείδι αυτό που μπορεί να πει κανείς οι πελάτες θα πρέπει μάλλον να δούν με άλλο μάτι την υπόθεση περίπτερο και σίγουρα να σεβαστούν ακόμα πιο πολύ τους εργαζόμενους σε αυτά.
 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςΚαιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή